Θερινή Προετοιμασία Α' και Β' Λυκείου

Προετοιμασία για αποφοίτους Γυμνασίου και Α' Λυκείου

Τη θερινή περίοδο στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ γίνονται ειδικά μαθήματα προετοιμασίας για μαθητές που θέλουν να αποκτήσουν προβάδισμα την επόμενη σχολική χρονιά. Ειδικά φέτος, που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά από τις αρχές Μαρτίου, η θερινή προετοιμασία με δια ζώσης μαθήματα είναι όχι απλά απαραίτητη, αλλά μια επιτακτική ανάγκη.

Γυμνάσιο προς Α΄ Λυκείου

Είναι γεγονός ότι αρκετοί μαθητές στο Γυμνάσιο δε χρειάζονται βοήθεια ή υποστήριξη και καλύπτονται από το σχολείο. Όμως η τρέχουσα σχολική χρονιά, δεν ολοκληρώθηκε σωστά και υπάρχουν αρκετά κεφάλαια σε όλα τα μαθήματα που δε διδάχθηκαν αλλά είναι προαπαιτούμενα για το Λύκειο. Οι μαθητές χωρίς το οργανωμένο σχολικό πρόγραμμα δε μελετούν συστηματικά και οι περισσότεροι έχουν χάσει την επαφή με το διάβασμα. Οι γνώσεις που έχουν αποκτήσει ατονούν και η προσαρμογή στο Λύκειο αναμένεται να είναι ιδαίτερα δύσκολη από το Σεπτέμβριο.

Για να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχουν κενά και ελλείψεις από το Γυμνάσιο και να διατηρήσουμε την επαφή με τα μαθήματα και το διάβασμα έχουμε διαμορφώσει ειδικό πρόγραμμα θερινής προετοιμασίας για τους μαθητές που ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους στο Γυμνάσιο.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Προετοιμασίας αποφοίτων Γυμνασίου προς Α' Λυκείου του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ μπορείτε να βρείτε στο ενημερωτικό έντυπο: Έντυπο θερινής προετοιμασίας Γυμνάσιο προς Α΄ Λυκείου καθώς και στη σχετική ενότητα: Προετοιμασία Γυμνασίο προς Α' Λυκείου

Α΄ προς Β΄ Λυκείου

Η Α΄ Λυκείου είναι καθοριστική για την πορεία των μαθητών στο Λύκειο. Το γεγονός όμως ότι δεν ολοκληρώθηκε η ύλη στο σχολείο και υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν οι τελικές εξετάσεις, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην επίδοση των μαθητών. Αν δεν παρακολουθήσουν θερινά μαθήματα, οι γνώσεις που αποκτήθηκαν στη διάρκεια της Α Λυκείου θα ξεχαστούν. Ως αποτέλεσμα, την επόμενη χρονιά θα δυσκολευτούν πολύ να προσαρμοστούν και να ακολουθήσουν ένα σταθερό πλάνο καθημερινής μελέτης και δε θα έχουν τα μαθησιακά αποτελέσματα που αναμένουν.

Συνεπώς, από εκπαιδευτική σκοπιά η συμμετοχή των μαθητών στη θερινή προετοιμασία κρίνεται απολύτως απαραίτητη ώστε να διατηρήσουν τα παιδιά επαφή με τα μαθήματα και να βρεθούν ένα βήμα μπροστά κατά την έναρξη της Β’ Λυκείου το Σεπτέμβριο.

Στη θερινή προετοιμασία από Α' προς Β' Λυκείου διδάσκονται τα βασικά μαθήματα Γενικής Παιδείαςκαθώς και τα μαθήματα του Προσανατολισμού που επέλεξαν με ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα που διασφαλίζει ότι τίθενται οι σωστές βάσεις για τις επόμενες τάξεις και καλύπτονται αδυναμίες και ελλείψεις που ίσως υπάρχουν.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Προετοιμασίας Α' προς Β' Λυκείου του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ μπορείτε να βρείτε στο ενημερωτικό έντυπο: Έντυπο θερινής προετοιμασίας Α΄ προς Β΄ Λυκείου καθώς και στις σχετικές ενότητες:

Οι εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία πραγματοποιούνται έως τις αρχές Ιουνίου.
Το πρόγραμμα των μαθημάτων της τρέχουσας σχολικής χρονιάς έχει παραταθεί εως τα μέσα Ιουνίου και το πρόγραμμα θερινής προετοιμασίας διαρκεί από 16 Ιουνίου έως 16 Ιουλίου (5 διδακτικές εβδομάδες).

Αποσκοπούμε το πρόγραμμα μαθημάτων να περιλαμβάνει μαθήματα δια ζώσης τηρώντας πάντα τους απαραίτητους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας. Ανάλογα με τις εξελίξεις και για την προστασία όλων μας από τη διάδοση του covid19 υπάρχει ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν και εξ αποστάσεως μαθήματα. Φυσικά, για όσους το επιθυμύν, παρέχεται και η δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής στα μαθήματα για όλη το θερινό πρόγραμμα.

Είμαστε στη διαθεσή σας να συζητήσουμε για το Πρόγραμμα Θερινής Προετοιμασίας και να σας ενημερώσουμε σχετικά.

Επικοινωνήστε μαζί μας

φυλλαδιο θερινής προετοιμασίας

Ενημερωτικό έντυπο για τη Θερινή Προετοιμασία Γυμνάσιο προς Α΄ Λυκείου

φυλλαδιο θερινής προετοιμασίας

Ενημερωτικό έντυπο για τη Θερινή Προετοιμασία Α΄ προς Β΄ Λυκείου