2015 Το ΜΕΘΟΔΙΚΟ γιορτάζει 40 δημιουργικά χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης!

2015 Έκδοση του βιβλίου «Οι όμορφες ιδέες... όμορφα γράφονται» με κείμενα για τον πολιτισμό και τις επιστήμες.

2013 Έκδοση του βιβλίου «Σπουδές & Επαγγέλματα» (πλήρης οδηγός σπουδών) στα πλαίσια του Προγράμματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

2011
ΜΕΘΟΔΙΚΟ
στη Γλυφάδα

2010 Ανάρτηση των Απαντήσεων των Πανελληνίων Εξετάσεων στο διαδίκτυο αυθημερόν. Έκτοτε, χιλιάδες υποψήφιοι, εκπαιδευτικοί και γονείς εμπιστεύονται το ΜΕΘΟΔΙΚΟ για την εγκυρότητα & τη σαφήνεια των Απαντήσεων που δημοσιεύει.

2008 Διαμορφώνεται το Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

2007 - 2009 Αναμορφώνονται τα βιβλία και προστίθενται 28 νέοι τίτλοι βιβλίων στις εκδόσεις του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ. Τα βιβλία μας ανανεώνονται και εμπλουτίζονται κάθε χρόνο από την ομάδα των καθηγητών.

2011 Ξεκινά η ευρεία λειτουργία της πλατφόρμας ηλεκτρονικής επικοινωνίας & διαμοιρασμού εκπαιδευτικού υλικού.

2009 Εκγαθιστούμε διαδραστικούς πίνακες και projectors για χρήση στα πλαίσια της διδασκαλίας όλων των μαθημάτων.

2006 Ο διευθυντής σπουδών Νικηφόρος Μαρκάκης συμμετείχε στη συγγραφή του σχολικού βιβλίου Μαθηματικών της Α΄ Γυμνασίου.

2005 Το ΜΕΘΟΔΙΚΟ μετακινείται στο χώρο που βρίσκεται τώρα Βουλιαγμένης & Κύπρου.

1996
ΜΕΘΟΔΙΚΟ στην Αργυρούπολη

1990 - 1993 Το ΜΕΘΟΔΙΚΟ δίνει τις Απαντήσεις στα Θέματα των Εξετάσεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς (Mega, ET-1) και ραδιοφωνικούς σταθμούς (Δεύτερο Πρόγραμμα, ΕΡΑ).

1978 Ξεκινούν οι εκδόσεις εκπαιδευτικών βιβλίων και βοηθημάτων για τις Πανελλήνιες. Εκδίδονται αρκετοί τίτλοι βιβλίων που καλύπτουν όλα τα μαθήματα.

1986 Καθιερώνεται το πρόγραμμα προετοιμασίας των Πανελληνίων από τη Β΄Λυκείου που συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και στο τωρινό πρόγραμμα σπουδών.

1984 Διαμόρφωνεται ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχους και αξιολόγηση για εκπαιδευτικούς και μαθητές και θεσπίζονται τα τρίωρα υποχρεωτικά διαγωνίσματα προσομοίωσης για όλες τις τάξεις του Λυκείου.

1981 Το ΜΕΘΟΔΙΚΟ δημοσιεύει Επιλεγμένα Θέματα στην Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ και για 16 χρόνια εκδίδει βιβλία που μοιράζονται δωρεάν στα σχολεία της Αττικής με Προτεινόμενα Θέματα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

1975
Ιδρύεται το ΜΕΘΟΔΙΚΟ Φροντιστήριο στο Κέντρο της Αθήνας (Πλ.Κάνιγγος)