Μυθιστορήματα + Βιβλία για όλους

“Πες κι άλλο ψέμα Οδυσσέα”, Νικηφόρος Μαρκάκης, 2015

Μυθιστόρημα

“Μια ιστορία και ένας μύθος που διαδραματίζονται με φόντο το σχολείο των Ελλήνων, και όπου περιγράφεται και χαρτογραφείται το εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιβάλλον της αειφόρου νιότης σε μια Ελλάδα που δακρύζει και γελά στο ραγισμένο καθρέφτη της.”



“Κελί με θέα”, Νικηφόρος Μαρκάκης, 2003

Νουβέλα βασισμένη στη ζωή του Γάλλου Μαθηματικού Evarist Galois

“Μια ιστορία για τον Εβαρίστ Γκαλουά (1811-1832) που δεν χρειάζεται καμία μυθοπλασία για να γίνει ήρωας αφού έχει ήδη καταγραφεί στη συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας ως άνθρωπος που στη σύντομη ζωή του ενσάρκωσε την επανάσταση της νιότης και χάρισε στην επιστήμη τις πιο ιδιοφυείς μαθηματικές θεωρίες.”

Επικοινωνία με τις εκδόσεις: Τηλ: 210 99 40 999

Το βιβλίο αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μικρό δώρο των γονιών στα μεγάλα παιδιά τους. Θα ήταν κάτι ευχάριστο και αληθινό από τη δική τους ιστορία.

Κυρίως, όμως, θα μπορούσε να είναι ένα θαυμάσιο δώρο των παιδιών στους γονείς τους. Θα τους μετέφεραν έτσι όσα ποτέ δεν τους είπαν.

Για τους «δασκάλους» κάθε ηλικίας μπορεί να γίνει ένα σημείο αναφοράς και για τους φίλους αφορμή να θυμηθούν όσα έζησαν. Για τους άλλους θα είναι ένα όμορφο ταξίδι με «το καραβάκι του μυαλού».